Slide background

Over Anniek

Mensen individueel en in teamverband zien groeien, (samen) beter laten presteren, beter laten communiceren, meer plezier laten ervaren, hun dromen na laten jagen en doen waar zij gelukkig van worden. Dat vind ik fascinerend. Hoe blijf je succesvol presteren en lekker in je vel zitten onder alle omstandigheden? Hoe kan je als team de beste resultaten boeken en hoe kan je daar als leidinggevende op de juiste manier sturing aan geven? En vooral: hoe kunnen we het voor onszelf veel leuker, luchtiger en vrolijker maken? Het geeft me ontzettend veel energie om mensen te coachen om ze deze groei individueel of in teamverband door te laten maken.

In mijn studie Psychologie ben ik mensen en de rol van het brein hierin veel beter gaan begrijpen. Tijdens de Post-Academische Opleiding van Praktijk Sportpsycholoog heb ik vervolgens geleerd hoe je jouw beste prestatie neer kunt zetten en dit keer op keer kunt blijven doen. Het mooie is dat de tools en inzichten die waardevol zijn voor topsport ook heel erg waardevol in het bedrijfsleven, defensie en politie. Mijn fascinatie voor persoonlijke ontwikkeling en teamdynamiek en hoe je daar zelf en als team leiderschap in kunt pakken bleef. Acceptance Commitment Therapy (ACT) en teamcoaching is heel erg belangrijk geworden in mijn coaching en in mijn persoonlijke leven.


Het doel van ACT is het vergroten van psychologische flexibiliteit: beter om leren gaan met de ups en downs in je carrière en je leven. Iedereen die ergens vol voor gaat, krijgt te maken met twijfels, verwachtingen, succes en tegenslag. ACT leert je hoe je hier effectief mee omgaat en hoe je tot betekenisvolle gedragsverandering komt. Traditionele interventies focussen zich meestal op het onder controle krijgen van gedachten en gevoelens. Maar wanneer het er écht om gaat, lukt dit vaak niet met traditionele interventies zoals cognitieve gedragstherapie en zorgt het lang niet altijd voor prestatieverbetering.

Teamcoaching leert teams zien hoe zij zich kunnen ontwikkelen en hoe ze hier zelf regie in kunnen pakken. Een goede samenwerking en communicatie in een team zijn namelijk niet vanzelfsprekend. Negatieve gedachten, aannames, zorgen, onduidelijkheid en frustratie maken dat een groep zich als geheel moeilijk beweegt. Door de kracht van de groep te gebruiken is er ruimte voor echte verandering. Hierdoor wordt het leuker en beter in teams. Belangrijk is dat het team zelf verantwoordelijkheid leert nemen voor de eigen ontwikkeling. Het team leert zelf om de belemmerende gedragingen te herkennen en te doorbreken en daardoor wordt alles leuker en luchtiger. Leidinggevenden worden ondersteund  om dit proces zo optimaal mogelijk te (blijven) faciliteren voor een duurzaam resultaat.

Hoe vaker ik mensen individueel en in teams coach, hoe meer ik zie dat er zoveel overeenkomsten zijn. Twijfel, onzekerheid, gedoe, frustratie en onduidelijkheid, niet weten hoe je het aan moet pakken, etcetera. Het is overal. En JIJ kunt er iets aan doen. Ik help je om die groei door te maken, waarbij een duurzaam resultaat voorop staat. Zodat jij of jouw team het voort kunnen blijven zetten.

Voor een topresultaat zet ik soms ook andere coaches en trainers in voor opdrachten. Samen zorgen we voor de beste effecten bij jou en je team.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Sportpsychologie Nederland, ik ben Official Supplier van Topsport Limburg en ik werk samen met Topsport Gelderland.

Stel je vraag

Heb je een directe vraag of wil je graag meer informatie over mijn werkzaamheden?

Klik hier om contact met mij op te nemen
contact

Aan het woord

"Het samenwerken met Anniek heeft mij en daarmee  ook mijn team, OCI-LIONS ontzettend geholpen. Met zowel groeps- als individuele sessie hebben we ook op het mentale vlak weten te scoren wat absoluut heeft bijgedragen aan het winnen van de ... Lees meer