Slide background

Voor teams

Teams kunnen op diverse vlakken profiteren van mentale training en begeleiding. De individuele ontwikkeling van spelers kan worden getraind en er kan aan teamprocessen worden gewerkt.

Door aan de individuele ontwikkeling van spelers te werken krijgen sporters mentale tools aangereikt om de individuele groei en prestaties binnen het team te verbeteren. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod kunnen komen kun je hier vinden. 

Ook kan er aan diverse teamprocessen worden gewerkt, zoals samenwerking, de communicatievaardigheden, het stellen van doelen, het opdoen van succeservaringen en de normen en waarden binnen het team en de naleving daarvan. De voordelen van deze training en begeleiding komen niet alleen de sfeer ten goede, maar ook de prestaties. Teamcoaching leert teams zien hoe zij zich kunnen ontwikkelen en hoe ze hier zelf regie in kunnen pakken. Een goede samenwerking en communicatie in een team zijn namelijk niet vanzelfsprekend. Negatieve gedachten, aannames, zorgen, onduidelijkheid en frustratie maken dat een groep zich als geheel moeilijk beweegt. Door de kracht van de groep te gebruiken is er ruimte voor echte verandering. Hierdoor wordt het leuker en beter in teams. Belangrijk is dat het team zelf verantwoordelijkheid leert nemen voor de eigen ontwikkeling. Het team leert zelf om de belemmerende gedragingen te herkennen en te doorbreken en daardoor wordt alles leuker en luchtiger. Coaches worden ondersteund  om dit proces zo optimaal mogelijk te (blijven) faciliteren voor een duurzaam resultaat.

Terug naar overzicht

Stel je vraag

Heb je een directe vraag of wil je graag meer informatie over mijn werkzaamheden?

Klik hier om contact met mij op te nemen
contact

Aan het woord

"Na mijn knie-blessure heb ik een lange tijd niet kunnen turnen, wat mij erg dwars zat. Bovendien had ik veel last van wedstrijdzenuwen, waardoor ik geen plezier meer beleefde in de wedstrijden. De sessies met Anniek hebben mij hierbij zeer... Lees meer