Slide background

Voor sporters

Mentale training en begeleiding kan zinvol zijn voor alle sporters, voor zowel professionele sporters en de subtop maar ook voor recreatieve sporters. Ook kan zowel jong als oud baat hebben bij mentale training en begeleiding. Samen bepalen we wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten, het maximale uit jezelf te halen, je prestaties te verbeteren of om op een prettige manier om te gaan met een probleem waar je tegen aan loopt. Coaching is op basis van Acceptance Commitment Therapy in combinatie met sportpsychologie. ACT leert je beter om te gaan met de ups en downs. Iedereen die ergens volvoor gaat, krijgt te maken met twijfels, verwachtingen, succes en tegenslag. ACT leert je hoe je hier effectief mee omgaan voor de beste prestaties. Aan de hand van oefeningen krijg jij meer grip op jouw prestaties. Inzicht in jouw situatie is daarbij cruciaal, want dan weet je wat voor jou wel of niet werkt. Sessies kunnen plaats vinden in de praktijk, maar ook tijdens een training of wedstrijd. 

Mentale training kan gebruikt worden om prestaties te verbeteren en problemen te voorkomen, maar het kan ook ingezet worden als het niet lekker loopt. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen zijn:
- focus
- omgaan met spanning/ druk
- omgaan met afleidingen, zoals een tegenstander, het publiek, de stand en scheidsrechters
- zelfvertrouwen
- stellen van (te hoge) doelen
- omgaan met belemmerende gedachten, overtuigingen en emoties
- preventie en omgang met blessures
- het contact met de coach en ouders
- herstel en overtraining
- wedstrijdvoorbereiding
- lifestyle management
- het plannen van je carrière 
Andere onderwerpen kunnen natuurlijk ook aan bod komen. 

In sommige gevallen vergoeden verzekeraars (een deel van) de begeleiding. Topsportpashouders van Topsport Limburg krijgen korting op de begeleiding.

Terug naar overzicht

Stel je vraag

Heb je een directe vraag of wil je graag meer informatie over mijn werkzaamheden?

Klik hier om contact met mij op te nemen
contact

Aan het woord

“Anniek heeft me de handvatten gegeven om mijn probleem voor het grootste deel te tackelen. Daarnaast heeft ze mij hele andere inzichten gegeven over mijn trainingswijze..” Wedstrijdsport is tegenwoordig niet meer alleen fysiek trainen... Lees meer