Slide background

Dansers, musici en performers

Als danser, musicus of performer lever je een prestatie. Dit geldt voor jong en oud, professional maar ook wanneer je het als hobby doet. Samen bepalen we wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten, het maximale uit jezelf te halen,  je prestaties te verbeteren of om op een prettige manier om te gaan met een probleem waar je tegen aan loopt. Het kan tijdens trainingen en repetities bijvoorbeeld geweldig gaan, maar tijdens een optreden lukt het ineens niet meer. Het gaat niet meer zo soepel als eerst, soms zelfs geforceerd en in enkele gevallen kunnen mensen blokkeren. Aan de hand van oefeningen krijg je meer grip op de situatie, zodat je zelf je gevoel, gedrag en prestaties kan sturen. Zelfinzicht is daarbij cruciaal, want dan weet je wat voor jou wel of niet werkt. Mentale vaardigheden helpen om iemand stabieler en met meer zelfvertrouwen te laten presteren. Sessies kunnen plaats vinden in de praktijk, maar ook tijdens een training of optreden. 

Mentale training kan gebruikt worden om prestaties te verbeteren en problemen te voorkomen, maar het kan ook ingezet worden als het niet lekker loopt. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen zijn:
- omgaan met spanning/ druk
- omgaan met afleidingen, zoals vermoeidheid, publiek, de stand, scheidsrechters,
  eigen verwachtingen
- zelfvertrouwen
- stellen van (te hoge) doelen
- het reguleren van emoties
- twijfelen aan je eigen prestaties
- ontwikkelen van een positieve mindset
- preventie en omgang met blessures
- contact met de coach of de ouders
- herstel en overtraining
- voorbereiding voor een optreden
- lifestyle management
- het plannen van je carrière

Andere onderwerpen kunnen uiteraard ook aan bod komen.
 

Stel je vraag

Heb je een directe vraag of wil je graag meer informatie over mijn werkzaamheden?

Klik hier om contact met mij op te nemen
contact

Aan het woord

“Anniek heeft me de handvatten gegeven om mijn probleem voor het grootste deel te tackelen. Daarnaast heeft ze mij hele andere inzichten gegeven over mijn trainingswijze..” Wedstrijdsport is tegenwoordig niet meer alleen fysiek trainen... Lees meer