Slide background

Bedrijven en overheid

Als organisatie wil je graag het maximale uit je medewerkers, teams en leidinggevenden halen. Zij zijn immers het belangrijkste in je organisatie, want zij zorgen voor de resultaten. Maar wat werkt voor de één, werkt niet altijd voor de ander. Mensen individueel en in teamverband zien groeien, (samen) beter laten presteren, beter laten communiceren, meer plezier laten ervaren, hun dromen na laten jagen en doen waar zij gelukkig van worden. Dat vind ik fascinerend.Hoe blijf je succesvol presteren en lekker in je vel zitten onder alle omstandigheden? Hoe kan je als team de beste resultaten boeken en hoe kan je daar als leidinggevende op de juiste manier sturing aan geven? En vooral: hoe kunnen we het voor onszelf veel leuker, luchtiger en vrolijker maken? 

Zelfleiderschap
Als je leert te vertrouwen op jezelf en leert omgaan met de ups en downs in je carrière en je leven zul je merken dat je veel beter in je vel zit en weerbaarder bent. Pas dan kun je (zelf)leiderschap laten zien. Aan jezelf of aan je team. Iedereen die ergens vol voor gaat, krijgt te maken met twijfels, verwachtingen, succes en tegenslag. Ik leer jou of jouw medewerkers in een individueel coachtraject, workshop of training hoe hiermee om te gaan en tot een succesvolle verandering te komen. Thema's die veel aan bod komen zijn onder meer: omgaan met werkdruk, het vergroten van zelfvertrouwen en meer veerkracht en actie in je leven. 

Leiderschap in teams
Teamcoaching leert teams zien hoe zij zich kunnen ontwikkelen en hoe ze hier zelf regie in kunnen pakken. Een goede samenwerking en communicatie in een team zijn namelijk niet vanzelfsprekend. Negatieve gedachten, aannames, zorgen, onduidelijkheid, gedoe en frustratie maken dat een groep zich als geheel moeilijk beweegt. Soms vallen er mensen uit door problemen in teams. Door tijdens de teamcoaching de kracht van de groep te gebruiken is er ruimte voor echte verandering. Hierdoor wordt het leuker en beter in teams. Belangrijk is dat het team zelf verantwoordelijkheid leert nemen voor de eigen ontwikkeling. Er dient oog te zijn voor onderlinge verschillen en overeenkomsten, zodat je elkaar kunt aanvullen en een teamprestatie neer kunt zetten. Wanneer er sprake is van (grote) verschillen in drijfveren kan dit tot botsingen leiden, terwijl je het ook om kan keren: je kan elkaar daardoor ook heel erg goed aanvullen. Het team leert zelf om de belemmerende gedragingen te herkennen en te doorbreken en daardoor wordt alles leuker en luchtiger. Leidinggevenden worden ondersteund om dit proces zo optimaal mogelijk te (blijven) faciliteren voor een duurzaam resultaat.

Leidinggevenden: Aansturing van teams  
Tegenwoordig is er steeds vaker sprake van zelfsturende teams. Maar een zelfsturend team krijg je niet zomaar. Het is belangrijk dat leidinggevenden weten hoe ze teams de juiste sturing kunnen geven, zodat de teams groeien en steeds zelfstandiger worden. Het is belangrijk dat leidinggevenden weten wanneer ze de touwtjes stevig in handen moeten houden en wanneer ze deze wat meer kunnen laten vieren. En dat is soms knap ingewikkeld. Ik help je, zodat je niet het gevoel hebt dat jij hard aan het werk bent en je het team niet mee krijgt. We gaan samen aan de slag om te zorgen dat jullie samen voor resultaten gaan en dat je jouw team naar een hoger niveau weet te tillen met betere resultaten en een fijnere sfeer tot gevolg. 

Hoe vaker ik mensen individueel en in teams coach, hoe meer ik zie dat er zoveel overeenkomsten zijn. Twijfel, onzekerheid, gedoe, frustratie en onduidelijkheid, niet weten hoe je het aan moet pakken, etcetera. Het is overal. En JIJ kunt er iets aan doen. Ik help je om die groei door te maken, waarbij een duurzaam resultaat voorop staat. Zodat jij, jouw team en jouw organisatie het voort kunnen blijven zetten.

Stel je vraag

Heb je een directe vraag of wil je graag meer informatie over mijn werkzaamheden?

Klik hier om contact met mij op te nemen
contact

Aan het woord

"Het samenwerken met Anniek heeft mij en daarmee  ook mijn team, OCI-LIONS ontzettend geholpen. Met zowel groeps- als individuele sessie hebben we ook op het mentale vlak weten te scoren wat absoluut heeft bijgedragen aan het winnen van de ... Lees meer