Slide background

Aan het woord

Monique Tijsterman - Handbal Coach

“Als technische staf zijn wij ervan overtuigd dat de mentale vaardigheden van zowel het team als de individuele spelers getraind moeten worden om er uiteindelijk profijt van te hebben...”

Het afgelopen seizoen is er veel veranderd voor het team van OCI Nitrogen-LIONS. We zijn anders en harder gaan trainen. We zijn in de ochtenden gaan trainen. Vanaf januari 2015 zijn we met Total Movement gaan trainen om ons fysiek (nog) beter voor te bereiden op de trainingen en wedstrijden. In deze periode zijn ook de eerste gesprekken gevoerd met Anniek om ons mental te ondersteunen.

Aanleiding is het feit dat Anniek in het kader van de afronding van haar studie, de Postacademische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog, bij OCI-LIONS heeft aangeboden om de groep, spelers en coaches te begeleiden. Deze begeleidingstrajecten hebben als doel de sportieve prestaties te optimaliseren. OCI-LIONS zag dit als een mooie mogelijkheid en zodoende is deze samenwerking gestart.

Tijdens de sessies bij OCI-LIONS werkt ze aan de mentale vaardigheden van zowel het team als de individuele spelers. Daarnaast kijkt ze naar groepsprocessen en hoe deze geoptimaliseerd kunnen worden. Denk aan de doelen en motivatie van de groep en de individuen, maar ook de communicatie binnen de ploeg en het omgaan met spanning zijn onderwerpen die aan bod komen.

Als technische staf zijn wij ervan overtuigd dat alle facetten getraind moeten worden om er uiteindelijk profijt van te hebben.

Wij kunnen terugkijken op een prima samenwerking met Anniek en kijken uit naar komend seizoen om deze samenwerking verder uit te breiden.Naar het overzicht

Stel je vraag

Heb je een directe vraag of wil je graag meer informatie over mijn werkzaamheden?

Klik hier om contact met mij op te nemen
contact

Aan het woord

“Anniek heeft me de handvatten gegeven om mijn probleem voor het grootste deel te tackelen. Daarnaast heeft ze mij hele andere inzichten gegeven over mijn trainingswijze..” Wedstrijdsport is tegenwoordig niet meer alleen fysiek trainen... Lees meer